Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

Περισσότερα...

 

alt

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι  Τεχνικοί, 

 Η Ε.Ε. τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων ΥΕΘΑ (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ), μετά από την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015, συνεχίζουμε με κλιμάκωση του αγώνα, κόντρα στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξακολουθούν με μεγαλύτερη σκληρότητα να εφαρμόζονται σε βάρος του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015. Κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ. Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωρά στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από Δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές στις κύριες συντάξεις και κατάργηση των Επικουρικών Συντάξεων.

Το συνταξιοδοτικό καθεστώς που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η προώθηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, για κάλυψη των πραγματικών αναγκών, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ ́αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Έτσι όλο το νομοθέτημα αυτό θα αποτελέσει, την «ταφόπλακα» της Κοινωνικής Ασφάλισης, την κατάργηση της Επικουρικής Σύνταξης, στο βωμό μιας αδιαπραγμάτευτης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί και η νέα συγκυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη νέα Γενική Απεργία στις 3 του Δεκέμβρη 2015 κάνοντας το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Εθνικής Άμυνας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια των εργαζομένων στο Δημόσιο με «ξεπάγωμα» των μισθών.
  • Ενιαίο  μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων με αποκατάσταση των απωλειών.
  • Ένταξη των τεχνικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ΒΑΕ

Συμμετέχουμε όλοι στις συγκεντρώσεις, στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ και στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας.

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ

      O   Πρόεδρος                                                         O  Γεν. Γραμματέας

 Λ. Καράμπαρπας                                                           Θ. Αλατεράς

   τηλ. 6983501845                                                      τηλ. 6955080107

 

alt

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:229                                                                     Αθήνα: 20-11-2015 

Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

            Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Βίτσα

            Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ κ. Ιωάννη Ταφύλλη

 

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ συνήλθε σε συνεδρίαση προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας για τα  ζητήματα που αφορούν χιλιάδες συναδέλφους μας στο ΥΠΕΘΑ και κατ’ επέκταση στο Δημόσιο Τομέα.

Μετά το πέρας της πολύωρης συνεδρίασης αποφασίστηκε το νέο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο κρίνεται σκόπιμο να ανακοινωθεί σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας μας και με δική τους ευθύνη σε όλα τα μέλη τους.

Υπήρξε ανάλυση των σημερινών δεδομένων έτσι όπως διαμορφώνονται, έντονος προβληματισμός για τις δυνατότητες  βελτίωσης πολλών θεμάτων.

Ημεγαλύτερη δυνατή συσπείρωσητων τεχνικών υπαλλήλων στα τεχνικά σωματεία, με στόχο τη διάδοση του αγωνιστικού πνεύματος, την ενεργή συμμετοχή, αλλά και ενωτικό πνεύμαπου χαρακτηρίζει την ομοσπονδία μας, είναι το εφαλτήριο, για την επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν και πρέπει να τεθούν άμεσα στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, καθώς και στα συναρμόδια Υπουργεία, για ενταχθούν επιτέλους στην οδό της επίλυσης.

Τα θέματα που απασχολούν τους τεχνικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ  αναλύονται ως εξής:

1.   Αναβάθμιση των χώρων εργασίας των εργοστασίων, Ναυστάθμων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων, με αξιοποίηση των εκθέσεων εκτίμησης κινδύνου των τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας, προκειμένου  να γίνουν παρεμβάσεις  βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. 

2.   Πρόσληψη κατά προτεραιότητα των υπολοίπων τεχνικών της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 5Κ & 6Κ/2008.

Επίσης προτείνουμε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ άμεσα, για προσλήψεις Επιστημονικού και Τεχνικού προσωπικού. Παράλληλα  το ΥΠΕΘΑ να είναι φορέας υποδοχής υπαλλήλων από την κινητικότητα. Να εξετασθεί η επαναλειτουργία  σχολών μαθητείας, ή να υπάρξει συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα  για δημιουργία εξειδικευμένων  τεχνικών οι οποίοι θα στελεχώσουν  τις παραγωγικές δομές του ΥΠΕΘΑ   

3.   Σύγχρονος οργανισμός πολιτικού προσωπικού, όπου θα προβλέπονται θέσεις ευθύνης σε πολιτικό προσωπικό. (σε όλη την πυραμίδα των παραγωγικών δομών σε εργοστάσια ,ναυστάθμους κλπ). Αξιοποίηση – τοποθέτηση του συνόλου του προσωπικού (στρατιωτικού και πολιτικού) σε θέσεις ευθύνης, με βάση τις γνώσεις και την εμπειρίας τους. Σύγχρονος  σχεδιασμός  με στρατηγική και στόχους των Μονάδων κατασκευής, συντήρησης και επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα έχει σαν αποτέλεσμα  την μεγιστοποίηση της απόδοσης των τεχνικών  υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ.

 4.   Να θεσμοθετηθεί αντιστοίχιση των βαθμών του πολιτικού προσωπικού, με αυτούς των στρατιωτικών.

 5.   Η τοποθέτηση-αναπλήρωση  προϊσταμένων των Μονάδων να γίνεται με βάση την νομοθεσία και να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι για τον κάθε τομέα. Προτείνουμε ο εισηγητής για τις θέσεις ευθύνης τεχνικών ειδικοτήτων να είναι τεχνικός υπάλληλος, επίσης  στον διορισμό των μελών για το υπηρεσιακό συμβούλιο τα δύο μέλη να είναι διευθυντές  τεχνικών κλάδων από παραγωγικές Μονάδες.  

 6.   Επαναφορά της συμπληρωματικής ΚΥΑ που είχε δρομολογηθεί για χορήγηση ανθυγιεινού και επικινδύνου επιδόματος.Λόγω των κοινοβουλευτικών εκλογών του πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιανουάριου 2015, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία που είχε ξεκινήσει, δυνάμει του άρθρου 67 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/Α΄/11-2-2014), για την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, για την τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για την εξάλειψη των αδικιών που είχαν εντοπιστεί μετά την εφαρμογή της υφιστάμενης ΚΥΑ. Ως εκ τούτου ζητήσαμε να ενεργοποιηθεί εκ΄ νέου η ανωτέρω διαδικασία, με νέες καταληκτικές ημερομηνίες,ώστε να δοθεί εκ νέου η εξουσιοδότηση στους φορείς του Δημοσίου, για την έκδοση απόφασης για το καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες προσωπικού, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 15 παρ. 1 του ν.4024/2011.

 7.   Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπεται από το Ν.4024/2011 για την αναγνώριση μέχρι 7 χρόνια προϋπηρεσίας από τον Ιδιωτικό Τομέα.

 8.   Έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπεται από τον ισχύοντα Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα στην παρ.5 του άρθρου 48, για προσαύξηση της κανονικής  άδειας  των υπαλλήλων που ασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

 9.   Κατάργηση του Ν.4250/2014 για την συγκριτική «αξιολόγηση», καθώς επίσης και τη βαθμολογία των υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ, του έτους 2013, που πραγματοποιήθηκε  σύμφωνα με το ανωτέρω νόμο. Στο νέο σύστημα αξιολόγησης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

 10.  Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο.  Άμβλυνση των μεγάλων μισθολογικών διαφορών (προσωπικών διάφορων).(Οι υπάλληλοι του ΥΠΕΘΑ, μισθολογικά είναι ουραγοί σε σύγκριση με τους υπαλλήλους των άλλων υπουργείων).  Άρση της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης με την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία.

 11.  Ζητούμε να θεσμοθετηθούν, Κλαδικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο. Το ΥΠ.ΕΘ.Α έχει πολλές ιδιαιτερότητες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με το θεσμό αυτό.

 12.  Εσωτερική και εξωτερική επιμόρφωση του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού.

 13.  Επαναχορήγηση γάλατος σε αυτούς που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

Για την ΕΕ της Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-ΥΕΘΑ

      O   Πρόεδρος                                                         O  Γεν. Γραμματέας

 Λ. Καράμπαρπας                                                           Θ. Αλατεράς

   τηλ. 6983501845                                                      τηλ. 6955080107

 
Περισσότερα Άρθρα...

Αν προκηρυχθούν εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίσετε;