Αρ.πρωτ.:83                                                                                                                     Πειραιάς:30-09-2021

Ανακοίνωση

Το ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκε για την κλήση σε απολογία του συνάδελφου και ταμία του ΔΣ Σάββα Σεληθωμά, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, επειδή δήθεν οι δημόσιες αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK περιέχουν αναφορές: α. με υβριστικό περιεχόμενο για τον κ. Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς του κόμματος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, β. σχετικές με υποστήριξη μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο ανωτέρω συνάδελφος είναι ενεργός πολίτης εκφράζει την συνδικαλιστική δράση του, έχοντας τις ιδιότητες του Μέλους-Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού και του Γενικού Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ). Επιπλέον στα πλαίσια της πολιτικής του ενασχόλησης, είναι μέλος του Συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών Περάματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και Συνεργαζόμενο Μέλος του Συντονιστικού της ΟΜ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η εν λόγω κριτική έχει συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, το οποίο απαγορεύεται να ελεγχθεί από οποιοδήποτε πειθαρχικό όργανο στην ελληνική έννομη τάξη. Σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή, η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης. Είναι θεσμοθετημένο το υπέρτατο δικαίωμά της ελευθερίας λόγου και έκφρασης απόψεων και θέσεων. Η άσκηση πολιτικής κριτικής είναι κατακτημένο δικαίωμα και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να το διαπραγματευτεί. Είναι απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα. Τα συνδικαλιστικά στελέχη εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Το ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού στηρίζει ηθικά τον συνάδελφο και ταμία του ΔΣ, Σάββα Σεληθωμά και διεκδικεί την παύση της πειθαρχικής δίωξης του συνδικαλιστικού στελέχους της Ένωσης μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θωμάς Αλατεράς                                                      Λάμπρος Παπαδάκος

ΑΔΕΔΥ

Synanthsh_Katrougkalosς20_05_2015.jpg